Logo

Choko-mynte kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Choko-mynte kage

Dej:

4 æg

125 g sukker

100 g hvedemel

25 g cacaopulver

 

Creme:

3 æggeblommer

100 g sukker

6 dl piskefløde 38%

1 pose frisk mynte

5 blade husblas

 

Pynt:

frisk mynte

mørk chokolade

 

Dej: Pisk æg og sukker sammen i et vandbad til en let creme.

Vend mel og cacao i æggemassen.

Læg dejen i en smurt springform og bag den i ovn i 20 min. på 180°C.

Creme: Pisk æggeblommer med sukker.

Varm halvdelen af fløden sammen med hakket mynte op til 50°C i en gryde.

Bland æggemassen sammen med fløden og varm op til 80°C i 4 min. (det må ikke koge).

Køl ned og kom husblas i, når cremen er 50°C.

Afkøl yderligere til stuetemperatur.
Pisk resten af fløden til skum.

Fold flødeskummet i myntecremen og stil den til side.

Lagkagebunden skæres i halv på langs.

Læg den første halvdel i en større springform, herefter creme, bund og creme. Lav en glat overflade.
Læg kagen i køleskab i 2 timer.

Pynt med mynte og chokoladespåner.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bavarois med vanille og syltet ingefærBavarois er en slags stivpisket vaniljecreme. I denne opskrift laves den også med syltet...
• Marengs med æblemosVirkelig sprød og dejlig marengskage, med æblemos, vaniljeskum og hasselnøddedrys, så er...
• Bær bagt i cremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bavarois med vanille og syltet ingefærBavarois er en slags stivpisket vaniljecreme. I denne opskrift laves den også med syltet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os