# Ingredienser
små glas med patentlåg, skoldet og skyllet i Atamon
200 g hasselnødder
150 g mørk chokolade
1,5 dl fløde
50 g smør
½ tsk havsalt
Pynt: Hakkede hasselnødder
* Tilberedning
Kom hasselnødderne i en bradepande og stil dem i ovnen ved
160 °C i 15-17 minutter, til de er gyldne og skallen begynder at løsne sig.
Kom hasselnødderne i et viskestykke og rul skallen af.
Kom hasselnødderne uden skal i en foodprocessor og kør dem
til fintmalet nøddemel.
Hak chokoladen fint og kom det i en skål.
Kog fløden op og hæld lidt ad gangen over den hakkede
chokolade, mens der røres rundt.
Rør det sammen til det har en ensartet konsistens.
Kom chokoladeblandingen ned til nøddemelet i foodprocessoren,
og krydr med havsalt.
Blend det hele sammen til en ensartet masse.
Kom den færdige choko spread i skoldede, atamonskyllede
glas.
Pynt med hakkede hasselnødder og sæt låg på. Opbevares på
køl.
Tips: Brug altid en ren kniv til at tage choko spread med.
Energi pr person: 1543 kJ/367 kcal. Næring pr 100 g: Protein:
8 g. Fedt: 47,5 g. Kulhydrat: 17 g
Brug madABCs Madplan
til at gøre aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og
velsmagende retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +