Logo

Chokolade/Rom gelato

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Grundmasse:
3-4 æggeblommer
100 g sukker
2 dl sødmælk
3/4 dl piskefløde

90 g mørk chokolade
2 spsk mørk rom
2 tsk god kakao

Æggeblommer piskes med sukker.
Sødmælk piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.

Den afkøles i køleskab før den anvendes.

Mørk chokolade smeltes under vandbad, og 1/3 grundmasse emulgeres forsigtigt deri, hvorefter rommen tilsættes sammen med kakaooen.
Efter lidt tid tilsættes resten af grundmassen og isen køres som normalt.

Tips: En italiensk gelato er en blød cremet sag, kompakt og slet ikke luftig,
med en kraftig smag og en unik sej konsistens - den serveres ikke så
kold som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke
varme/kulde-ledende materiale (bæger, vaffel eller skåle der først har
været i fryseren).
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.319 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Salmonellafri koldskål med kiwiEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Glace au fourEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• StracciatellaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Salmonellafri koldskål med jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os