Logo

Chokolade/Rom gelato

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Grundmasse:
3-4 æggeblommer
100 g sukker
2 dl sødmælk
¾ dl piskefløde

90 g mørk chokolade
2 spsk mørk rom
2 tsk god kakao

Æggeblommer piskes med sukker.
Sødmælk piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.

Den afkøles i køleskab før den anvendes.

Mørk chokolade smeltes under vandbad, og ⅓ grundmasse emulgeres forsigtigt deri, hvorefter rommen tilsættes sammen med kakaooen.
Efter lidt tid tilsættes resten af grundmassen og isen køres som normalt.

Tips: En italiensk gelato er en blød cremet sag, kompakt og slet ikke luftig,
med en kraftig smag og en unik sej konsistens - den serveres ikke så
kold som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke
varme/kulde-ledende materiale (bæger, vaffel eller skåle der først har
været i fryseren).
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.631 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?