Logo

Chokolade "Moelleux" - Mælk, salt og nye sel­leritoppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
Stil 600 g Manjari chokolade og 600 g saltet smør til at smelte på fyret natten over. Pisk 600 g sukker med 18 æg til en skummende æggesnaps. Vend de to masser forsigtigt sam­men og sigt 250 g hvedemel i. Fyld chokoladen i smurte forme og bag ved 195ºC i tilstrækkelig tid - 7-13 minutter. Chokoladekagen skal være fast nok til at vende ud af formen, men stadig blød i midten. Hak en stængel bladselleri, der er blancheret i saltvand, i brunoise og drys over kagen.
 
Flanker med sorbet på grønne jordbær fra Gotland, men det ville også være muligt at bruge grønne stikkelsbær. Pynt retten med tørret hindbær.
Skræl rabarberstængler og lav en fusion. på skrællerne i en gryde med vand. Fyld den kraf­tige rabarbervæske i vakuum-poser med skræl­lede stykker rabarberstængel i et lag. Vakuumer posen og bag rabarberne til kompot ved 85° i ovnen. Læg den usødede rabarber­kompot under sorbeten.
Kog en dåse kondenseret mælk (Danone) i vand i 3 timer, til konsistensen af mælken bli­ver som en tyk karamel. Drys med lidt Maldonsalt, der bl.a. er kendetegnet ved sin smag af havtang.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her