Logo

Chokolade - Rom Mousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g god mørk chokolade
3 æg
60 g sukker
2 tsk mørk rom
2 ½ dl piskefløde, let pisket
 
Kom chokoladen i en ovnfast skål.
Fyld en gryde halvt op med vand og bring den i kog.
Tag den fra varmen og sæt skålen over gryden, uden at lade den komme i berøring med vandet.
Rør nogle gange, indtil chokoladen er smeltet.
Lad den afkøle.
Pisk æg og sukker med elpisker i en lille skål ca. 5 min., indtil blandingen er tyk, lysegul og fyldig.
Kom blandingen i en stor skål og vend den smeltede chokolade og rom i, rør rundt, lad det afkøle, og vend så flødeskummet i, så det akkurat er blandet.
Fordel moussen i 4 forme eller dessertglas (2 ½ dl) og sæt den i køleskabet 2 timer, eller indtil den er stivnet.
 
Tips: Brug pasteuriserede æg hvis du er bange for salmonella (moussen bliver dog blødere i konsistensen. Vælger du at bruge alm. æg skal desserten spises samme dag! konsisten bliver også mere "mousset".
Det er også seriøst STORE portioner! så en idé vil være at fordele det i de forme som passer til sådan en dessert.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.388 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her