
 
Desserten
er en klassiker: Hvidvinsgelé med frisk frugt og vaniljesauce. 
Arbejdstid:
45 min. Kogetid: 5 min. Køletid: ca. 2 timer. 4 personer 
 
#
½
liter hvidvin (fx Sauvignon blanc eller Riesling) 
2-3
spsk sukker (afhængig af vinens sødme) 
5
blade husblas 
 
Frugter:
150
g grønne og blå vindruer 
2
appelsiner 
 
Vaniljesauce:
2½
dl sødmælk 
1
stang vanilje 
50
g sukker 
6
æggeblommer 
2 tsk
majsstivelse 
*
 
HVIDVINSGELÉ:
Kog vin og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst. 
Sæt
husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. 
Tag
den op af vandet og knug vandet ud. 
Smelt
husblassen i den varme vinlage, og lad den køle lidt af. 
Hæld
blandingen i 4 portionsforme, og sæt dem i køleskabet til geléen er let
stivnet. 
 
Skyl
druerne, skær dem i halve, og udsten dem. 
Skær
skrællen og den hvide hinde af appelsinerne, og skær frugtkødet i mindre
stykker. 
Fordel
vindruer og appelsinstykker i den let stivnede gelé, og stil dem tilbage i
køleskabet i et par timer. 
 
VANILJESAUCE:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. 
Kog
dem sammen med den tomme stang, mælk og sukker i en gryde. 
Pisk
æggeblommerne sammen med majsstivelse og lidt af den kogende mælk. 
Hæld
æggeblandingen i gryden med mælken, og varm det igennem under piskning, til saucen
er tyknet. 
Saucen må ikke koge, så vil
den skille! 
Si
saucen over i en skål, der står i et koldt vandbad. 
Server
vingeléen med den kolde vaniljesauce. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin