Logo

Chokolade marengs dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chokolade marengs dessert


En herlig kage for chokoladeelskere og en dessert man kan nyde uden dårlig samvittighed, den indeholder meget lidt fedt. Festdessert.

• Æggehvider indeholder intet fedt eller kolesterol • Kakao bidrager med jern og zink.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 1 time og 30 min. 10 portioner

 

# Råvarer til Chokolade marengs dessert

6 æggehvider

3 dl sukker

2 spsk kakao

1½ tsk hvidvinseddike

1½ tsk Kahlua likør

FYLD:

2¼ dl piskefløde

4 tsk Kahlua likør

150 g halverede grønne druer

150 g halverede blå druer

strimler af limeskal til garnering


Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 250 °C.

Beklæd en plade med bagepapir og tegn en cirkel som er 23 cm i diameter på papiret.

 

2 Kom æggehviderne i en tør skål og pisk med mixeren til de er blevet til fast skum.

Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og fortsæt med at piske kraftigt til massen er en blank, ensartet marengsmasse.

Vend kakao, vineddike og Kahlua i.

 

3 Smør af massen i papirets cirkel.

Lav en ring i yderkanten af cirklen med resten af marengsmassen for at fa en kant.

Skru ovnen ned til 150 °C og bag marengsen i 1½ time.

Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen.

 

4 Pisk fløden til skum og bland den med Kahlua.

Halver druerne og bland dem i en skål.

Fordel flødeskummet på marengsen og dæk med druer.

Drys med limeskal og server.

 

Tips & råd

 

En stor, elektrisk mixer er lettest at anvende når man pisker store mængder æggehvide og den giver også et godt og luftigt resultat.

 

Anvend en fladbundet pande eller en form som skabelon, når du tegner cirklen på bagepapiret.

 

Forbered: Bag marengsen dagen før. Dæk den med folie når den er kold og stil den på en tør, sval plads.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 212 = kJ 890

Kulhydrat 32 g Protein 3 g Fedt 8 g (34%) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 10 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Syltede ribs med citronverbenaHer er et hurtigt syltetøj, der er velegnet til lagkager, som tilbehør til kager,...
• Pavlova - marengskage med friske bærEn pavlova er en skøn marengsbund med råcreme, mousse eller flødeskum og friske bær eller...
• BlåbærBlåbær er et lille blåsort bær, med rødviolet saft. Der findes to arter, den europæiske...
• Jordbær GranitaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os