Logo

Chokoladebudding - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er naturligvis nemt at tilberede en budding ved hjælp af et buddinge­pulver, men man far aldrig den gode smag frem, som hvis den bliver tilbe­redt af de rigtige råvarer.

Til 4 personer

 

5 blade husblas

150 g mørk chokolade

1 dl kaffe

½ liter mælk

1 stang vanilje

2 æggeblommer

3 spsk sukker

2 ½ dl piskefløde

Tilbehør: Flødeskum

 

Læg husblasen i koldt vand i 5 minutter.

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med den flækkede vaniljestang i mælk og kaffe i en gryde.

Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.

Hæld den koghede chokola­deblanding i, mens der piskes.

Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes - cremen må ikke koge, så skiller den.

Knug husblasen fri for vand og kom den i den varme chokoladeblanding, mens der piskes - den smelter med det samme.

Lad cremen svale af til den bliver halvstiv.

Pisk fløden til skum og vend den i den halvstivnede chokoladeblanding.

Kom det hele i en serveringskål og lad buddingen stivne på et koldt sted.

Serveres med flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?