Logo

Chokoladeglaseret nødderand med vanilleparfait og hindbærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Rand:
285 g sukker
285 g æggehvide
400 g nødder, efter smag (hassel- valnød eller mandler)
smør til formen
raps til formen
70 g smeltechokolade
valnødder til pynt

Parfait:
4 æggeblommer
kornene fra 1/2 stang vanilje
65 g sukker
31/2 dl piskefløde

Sauce:
250 g hindbær
1/2 dl sukkersirup (lige dele sukker og vand)
3 spsk framboise (hindbærsnaps)

Nødderanden:
Nødderne hakkes meget fint i blenderen.
Røres sammen med letpiskede hvider og sukkeret og kommes i en form, fx. en randform, der er smurt godt og drysset med raps.
Bages ved 150ºC i 45 minutter og vendes straks ud på rist til afkøling.
Chokoladen smeltes i kasserolle over vandbad, og trækkes over kagen, som kan pyntes med halve valnødder.

Vanilleparfait:
Sukker og en anelse vand koges til en jævn sirup.
Æggeblommerne piskes let med vaniljen.
Siruppen tilsættes under konstant piskning, og det piskes videre over vandbad til det legerer let til en luftig creme.
Fløden piskes til let skum, vendes i den afkølede creme, fyldes i form (helst metal) og fryses.

Hindbærsauce:
Bærrene pureres i blenderen og smages til med sukkersirup og framboise.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ingefær og limeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Yoghurt- og jordbærisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• JordbærcarpaccioEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ingefær og limeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os