Logo

Chokoladekage, bagt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Alle har deres egen personlige opskrift på chokoladekage. Den her er simpel at lave men utrolig lækker. Den er lavet på få ingredienser blandt andet cacao.

 

Biskuitbund (1530 g):
420 g Pur Caraïbe 66% cacao
220 g smør 
400 g æggehvider
220 g stødt melis
200 g æggeblommer
80 g hvedemel
 
Forvarm ovnen til 180-190º.
Smør forme eller ringe med smør og drys med stødt melis.
Hak chokoladen fint og smelt den sammen med smørret i en skål i et vandbad på 50-55º.
Pisk æggehviderne skummende i en skål.
Tilsæt gradvist sukker under piskningen.
Fortsæt, til æggehviderne er stive.
Tilsæt æggeblommer og lidt af de piskede æggehvider i den varme chokolade/smørblanding for at "blødgøre".
Tilsæt resten af ægge­hviderne og vend dem hurtigt ind i chokolademassen.
Sigt hvedemel i, mens der vendes med en gummidejskraber.
Fordel dejen i formene eller ringene og sæt straks i ovnen og bag, til dejen er hævet og giver modstand, når man trykker let på overfla­den, og kagens kant har trukket sig en smule fra formens kant.
Dæk evt. med aluminiumsfolie, hvis kagens overflade synes at blive for mørk.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle helt af.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?