Logo

Chokoladekage med solbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 gram mandler
5 æg
200 gram sukker
200 gram smør
200 gram mørkt chokolade grofthakket
3 spsk solbærsyltetøj
smør og hvedemel til formen
Solbærsauce af:
1 dl creme de Classis
15 gram sukker
3 æggeblommer
2 dl cremefraiche 38% eller piskefløde
 
Forvarm ovnen til 150ºC.
Skold, smut og hak mandlerne.
Resultatet skal være som groft hvedemel.
Pisk fire æggeblommer og et helt æg hvide med sukker.
Gem de fire æggehvider til senere.
Smelt smør og chokolade sammen i vandbad.
Afkøl det lidt og bland det i æggemassen.
Tilsæt mandelmelet og vend solbærsyltetøjet i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem hurtigt, men forsigtigt i.
Hæld straks massen i en smurt, melet springform og bag kagen i 50 minutter.
Solbærsauce:
Bring Creme de Cassis og sukker i kog i en lille gryde.
Hæld den varme lage i æggeblommerne under kraftig piskning.
Bliv ved med at piske til cremen er kold.
Bland derefter denne creme med cremefraiche eller fløde pisket til skum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.441 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her