Logo

Chokoladekage med engelsk creme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladekage med engelsk creme
Klik her for at sende et billede

(4 personer):

# Ingredienser

Engelsk creme: 
125 g flormelis
4 æggeblommer
2 ½ dl mælk
lidt reven citronskal og lidt vanilje
 
Sukkeret og æggeblommer røres sammen, mælken tilsættes derefter lidt efter lidt og kommes derefter over svag varme under konstant omrøring.
Det må ikke koge, men tages væk lige før det når koge­punktet og sættes til afkøling.
 
Chokoladekage:
250 g chokolade
125 g smør
3 dl piskefløde
80 g sukker
5 æg

* Tilberedning

Engelsk creme: 
Sukkeret og æggeblommer røres sammen, mælken tilsættes derefter lidt efter lidt og kommes derefter over svag varme under konstant omrøring. 
Det må ikke koge, men tages væk lige før det når koge­punktet og sættes til afkøling.

Chokoladekage:
Chokolade opløses med 1 deciliter af fløden og sukkeret, æggehvider­ne skilles fra blommerne og piskes stive. 
Chokolademassen røres nu sammen med æggeblommer og smørret over svag varme uden at det koger, tages af varmen og køles af.
De stiftpiskede hvider tilsættes og det hele afkøles.
Kommes i form hvor bunden er belagt med en lag­kagebund.
Et tyndt lag marcipan kommes på toppen og drysses med kakao.


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.503 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?