Logo

Chokoladekage, verdens bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
100 g smør
200 g god mørk chokolade
2 æg
3 dl sukker
2 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
 
Glasur:
2 spsk kakaopulver
200 g flormelis
4 spsk smeltet smør
1 1/2 spsk Nescafé opløst i 1/2 dl vand      
Smør og chokolade smeltes over vandbad. æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Chokoladesmørret piskes i.
Hvedemel, vaniljesukker og salt blandes og vendes forsigtigt i.
Dejen hældes i springform og bages ved 200°C i ca 20 minutter. Den skal stadig være blød indeni.
Alle ingredienserne til glasuren røres sammen og den fordeles over den varme kage. Hvis man ikke er vild med kaffe, kan den udskiftes med appelsinsaft.
Kagen bliver temmelig flad og det er meningen! Den bliver bedst, hvis man bager den dagen før, den skal bruges, så den får lov at "sætte sig". Kan med fordel serveres med en kugle vaniljeis og jordbær.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.986 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Is - flødeisBrug denne opskrift til at lave en lækker hjemmelavet is (flødeis), som smager himmelsk....
• YoghurtisparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• JordbærisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• IsIs er en frossen dessert. Der skelnes mellem flødeis, der laves på basis af mælk eller...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os