Logo

Citronbudding 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
6 blade husblas
2 æg
3/4 dl sukker
2 dl mælk eller kaffefløde
2 dl piskefløde
reven skal af 1 citron
2 citroner, saften deraf

Læg husblasen, ét blad ad gangen, i koldt vand. Lad dem stå i ca 10 min og tryk dem derefter fri for vand.

Del æggene. Kom blommerne i en kasserolle og hviderne i en stor skål. Hæld sukker og mælk i kasserollen og lad det hele simre under stadig piskning til det bliver tykt. Cremen må ikke koge, den skiller let, lad den blot simre, til den lige når kogepunktet.

Kom husblasen i den varme creme, og rør rundt til den er smeltet. Lad cremen køle men rør i den en gang imellem.

Pisk hviderne til hårdt skum. Pisk også fløden så den bliver godt stiv. Bland herefter cremen med citronskal, citronsaft samt flødeskum og vend til sidst de piskede æggehvider i.

Hæld massen op i én stor skål eller 6 mindre portionsskåle. Lad den stå koldt i mindst 4 timer.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.216 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbærtærte overdådigEn overdådig tærte både i udseende og smag. Tærtebund, creme og jordbær kan gøres klar i...
• AbrikossouffléEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• KiwifromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærtærte overdådigEn overdådig tærte både i udseende og smag. Tærtebund, creme og jordbær kan gøres klar i...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os