Logo

Citronfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Citronfromage

 

Flødeskum var en sjælden vare i efterkrigstiden, derfor blev det oftest kun brugt til pynt. Det gælder også i denne lette og velsmagende citronfromage.

Arbejdstid: 45 min. Stivnetid: ca. 2 timer. 4 personer

 

#

2-3 økologiske citroner

5 blade husblas

4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

150 g sukker

4 æggehvider (evt. pasteuriserede)

3 spsk flormelis

 

Pynt:

ca. 2 dl piskefløde

fintreven citronskal

*

 

Vask citronerne, riv skallen i tynde strimler og gem dem til pynt.

Pressaften; der skal bruges ca. 1 dl.

 

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Knug den fri for vand og smelt den i en skål over vandbad.

Lad den blive fingervarm med lidt af citronsaften.

 

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk creme 5-6 min. med en håndmikser.

Rør husblassen i æggemassen og tilsæt resten af citronsaften.

 

Pisk æggehviderne stive og pisk flormelissen i.

Vend det i æggemassen og hæld fromagen i en serveringsskål eller portionsglas.

Sæt fromagen i køleskabet indtil servering.

 

Pynt med let pisket flødeskum og citronskal.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Koldskål med appelsin og ingefærKoldskål med appelsin og ingefær er perfekt til en varm sommerdag. På www.madkursus.com...
• KoldskålEn meget enkel og klassisk koldskål. Den er perfekt som et mellemmåltid, dessert eller...
• Koldskål med skyr og honningristet rugbrødPisk lidt skyr i koldskålen - det giver både fylde og en frisk smag. En skøn dessert i...
• Appelsinis med chokolade og mandlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os