Logo

Citronis med hvid chokoladesauce og pistacienødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronis med hvid chokoladesauce og pistacienødder

 

Desserten er en frisk citronis, som du sagtens kan lave i god tid.

6-8 personer. Arbejdstid: 30 min. Indfrysningstid: ca. 2 timer

#

2 citroner [øko]

4 æggeblommer

125 g sukker

et drys salt

50 g pistacienøddekerner

2½ dl piskefløde

 

Hvid chokoladesauce.

100 g hvid chokolade

1 dl piskefløde

 

Pynt:

citron-julienne (strimler af citronskal)

pistacienøddekerner

*

Vask citronerne.

Riv skallen af den ene fint, og lave tynde strimler [julienne] af skallen på den anden.

Pres saften.

 

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig creme - 5-8 min. med en håndmikser.

Tilsæt salt, fintrevet citronskal, ⅔ dl citronsaft og grofthakkede pistacienødder.

 

Pisk fløden til blødt skum, vend det i æggeskummet, og hæld iscremen i en randform.

Sæt formen i fryseren i mindst 2 timer.

 

Knæk chokoladen i små stykker, og kom den i en skål sammen med fløden.

Sæt skålen over et varmt vandbad, til chokoladen er smeltet.

Rør det forsigtigt sammen til en tyk sauce.

 

Dyp hurtigt randformen i varmt vand, og vend isen ud på et fad.

Drys med citron-julienne og pistacienødder, og server med lun hvid chokoladesauce.

 

TIPS: Er isen blevet meget hård, så stil den i køleskab ca 30 min før servering

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her