Logo

Citrus Frutteto - En citrusfrugthave

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Carpaccio af citrusfrugter og blodappelsincreme. Glaseret limonetærte. Panna cotta på limeblade med limesirup. Appelsin-grappasyltet sveske i sprødt orangerør. Muscovado-yoghurt iscreme med karamelspiral - til
4 personer­
 
Carpaccio af citrusfrugter og blodappelsincreme
Citruscarpaccia:
1 grape
1 blodgrape
2 mandariner
1 appelsin
1 blodappelsin
1 blad gelatine
5 mynteblade
 
Blodappelsincreme:
2 æggeblommer
1 dl letpisket fløde 38%
1 blad gelatine
2 blodappelsiner
30 g rørsukker
 
Citruscarpaccio: Fileter citrusfrugterne og læg dem i en lille terrin. Udblød gelatinen iiskoldt vand og smelt den i citrussaften.
Hæld i terrinen med mynteblade.
Stil terrinen på frost og skær den lige inden servering i ultratynde skiver på en pålægsmaskine,
Blodoppelsincreme: pisk æggeblommerne med rørsuk­ker og legér med kogt saft fra appelsinerne.
Udblød og smejt gelatinen, vend den i cremen ag bland forsigtigt med flødeskum.
 
 
Glaseret limonetærte
Mørdej:
50 g hvedemel
30 g smør
½ æg
30 g flormelis
½ stang polynesisk vanilje
Reven skal af ½ øko­logisk citron
 
Limonemasse:
Reven skal og saft af 1 økologisk citron
1 æg
10 g sukker
½ dl fløde 38%
 
Mørdej: Ælt alle ingredienser sammen og lad hvile på køl i min. 1 time.
Rul dejen ud, fór en lille tærteform og forbag ved 160º i ca. 5 minutter.
 
Limonemasse:, Bland alle ingredienser, fyld i den forbagte bund ag bag tærten færdig ved 130º i ca. 15 minutter.
Skær tærten i 4 stykker lige inden servering.
 
Appelsin-grappasyltet sveske i sprødt orangerør
Sveskeme skal trække i min. 1 uge inden servering !
 
Syltede svesker:
4 svesker
Strimlet skal og saft af 1 økalogisk appels­in
20 g sukker
1 dl vand
5 cl grappa, fx Nonina
½ stang polynesisk vanilje
½ stjemeanis
 
Orangerør:
20 g sigtet hvedemel
20 g sukker
15 g æggehvide
5 g glukose
15 g smør
5 g tørret appelsinskal
 
Syltede svesker: Kog sukkeret op med appelsinstrimler, -saft, vand, vanilje og stjemeanis og hæld lagen over sveskeme i et sylteglas.
Tilsæt grappa og luk til.
Lad trække i min. 1 uge.
 
Orangerør: Pisk hvedemel, sukker og æggehvide sammen.
Smelt smør og glukose og vend det i dejen.
Smør dejen i ud på bagepapir i 4 cirkler, drys med appelsinskal og
bag kagerne i 5-6 minutter ved 165º.
Rul omgående dejen til små rør omkring en rundstok.
Fyld de syltede svesker i rørene lige inden servering.
  
Panna cotta på limeblade med limesirup
Panna cotta:
2 ½ dl fløde 38%
5 limeblade
Reven skal af 2 økologiske limefrugter
1 blad gelatine
50 g sukker
½ stang polynesisk vanilje
 
Limesirup:
Reven skal og saft af 2 økologiske limefrugter
5 g glukose
50 g sukker
½ dl hvidvin
 
Panna cotta: Bland fløde, limeskal og -blade samt vanil­le og lad trække til næste dag.
Lun flødeblandingen rned sukker, til det smelter,
Udblød gelatinen og smelt den i fløden,
Fordel cremen i 4 glas eller lignende.
 
Limesirup: Kog forsigtigt limesaft i glukose, sukker og hvidvin op til
sirupskonsistens.
Rør limeskallen i.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.572 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?