Logo

Citronvafler med jordbærcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronvafler med jordbærcreme

 

Har du et vaffeljern, så husk at bruge det året rundt. Bag fx disse sprøde vafler med citronskal og -saft i dejen. Det er lækkert og sommerligt især med danske jordbær.

8-10 stykker / 4-5 personer. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: ca. 45 min.

 

#

Vafler:

3 æg

40 g sukker

120 g hvedemel

1 tsk bagepulver

2½ dl mælk

1 økologisk citron (½ dl citronsaft og skal)

25 g smør + ca. 50 g smeltet smør til bagning

 

Tilbehør:

250 g jordbær

200 g cremefraiche

*

 

PISK æg og sukker til en tyk og luftig creme ca, 5 min, med en håndmikser.

 

SIGT hvedemel og bagepulver sammen, og rør gradvist mælk og citronsaft i.

 

VEND mel blandingen og æggeskummet sammen, og tilsæt fintrevet citronskal.

 

SMELT smørret, og bland det forsigtigt i dejen.

 

VARM vaffeljernet, pensl med lidt smør, og fordel ca. ¾ dl dej i jernet (afhængig af størrelsen). Pensl låget, og luk jernet.

Bag vaflerne i 5 min. til de er lysebrune og gennembagte.

 

SERVER vaflerne lune med jordbærskiver og cremefraiche.

 

Citronvafler med jordbærcreme

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.988 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her