Logo

Citronvafler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronvafler

Ren nydelse efter en lang vintertravetur: friskbagte, varme vafler med blandet frugtsalat

 

3 appelsiner

3 clementiner

2 kiwier

7 spsk citronsaft

170 g flormelis

200 g smør eller margarine

1 brev vaniljesukker

2 tsk reven citronskal (økologisk)

salt

4 æg

150 g hvedemel

100 g Maizena

1 tsk bagepulver

5 spsk piskefløde

olie til vaffeljernet

 

Appelsinerne og clementinerne skrælles sådan, at alt det hvide kommer af. Skillevæggene fjernes fra de enkelte stykker.

Opfang saften imens og pres resten af saften fra skallerne.

Kiwien skrælles, skæres over på langs og skæres derefter i tynde skiver.

4 spsk af saften røres sammen med 2 spsk citronsaft og 20 g flormelis, og dryppes over frugterne.

 

Blødt fedtstof, 150 g flormelis, vaniljesukker, citronskal og 1 knsp salt piskes meget cremet med elpiskeren i mindst 5 minutter.

Æggene røres i enkeltvis, ca. ½ minut til hver.

Hvedemel, Maizena og bagepulver sis og vendes i sammen med piskefløde og 5 spsk citronsaft.

Vaffeljernet forvarmes og pensles med olie.

Bag vaflerne gyldne og sprøde, og server frugtsalaten og eventuelt flødeskum med krokant til.

 

 

Perfekte appelsinfileter

1. Skær appelsinen fladt over foroven og forneden med en skarp kniv.

2. Appelsinen skrælles fra oven og ned, sådan at alt det hvide kommer af.

3. Appelsinfileterne løsnes fra skillevæggene.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her