Logo

Crème brûlée 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Crème brûlée 2

 

Crème brûlée er en dronning blandt desserter enkel og vidunderlig. Den klassiske Creme Brulee er en vaniljecreme, der gratineres med sukker, så der opstår et ganske tyndt, sprødt lag karamel over den fløjlsbløde creme.

Arbejdstid: 15 min. Bagetid: 20-30 min. Køletid: 1 time. Ikke Fryseegnet. 4-6 personer

 

#

½ liter piskefløde

1 stang vanilje

6 æggeblommer

3 spsk sukker

ca. 75 g rørsukker

*

 

Tænd ovnen på 160 °C (ikke varmluft).

Flæk vaniljestangen og skrab marven ud.

Giv fløden et opkog med vanilje og vaniljestang.

Tag gryden af varmen, læg låg på og lad det trække 10 min.

Rør æggeblommerne sammen med sukker og rør fløden i.

 

Si cremen over i fire til seks små ovnfaste skåle.

Sæt dem i vandbad i ovnen i 20-30 min. efter skålenes højde.

Stil dem så i køleskabet minimum 1 time.

 

Drys rørsukker over cremen og gratiner dem under grillen 2-3 min. eller brug en lille gasflamme til at gratinere med.

 

Tips: Crème brûlée kan smages til med citron, krydderurter, krydderier som fx anis, kanel, muskat eller lakrids. Eller den kan tilsættes revet chokolade, frisk eller tørret frugt eller spiritus.

 

INFO: Crème brûlée er fransk for brændt creme. Det er en dessert af fløde pisket med sukker, æggeblommer og vanilje.

Denne masse bliver bagt i ovnen i vandbad ved lav temperatur og kølet ned til fast konsistens. Den bliver drysset med sukker og brændt til karamelliseret konsistens fx med en gasbrænder eller ved flambering. Den bliver serveret iskold med frisk frugt i en ramekin. Bedst med en kompot af friske hindbær.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KoldskålEn meget enkel og klassisk koldskål. Den er perfekt som et mellemmåltid, dessert eller...
• Vingelé med vindruer og vaniljesauceDesserten er rigtig lækker gæstemad til menuen. Den kan forberedes i forvejen, så du har...
• Frugtsalat med vaniljekvarkVil du have en lidt finere frugtsalat, kan der blandes flødeskum i
• KejserinderisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!