Logo

Crème brulé med kardemomme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 personer

5 æggeblommer
1 dl sukker
3 1/2 dl piskefløde
I 1/2 dl sødmælk
2 tsk kardemommefrø
1 vaniljestang
2 spsk krystalsukker

Forvarm ovnen til 110°. Skær vaniljestangen op på langs. Lad fløden koge op med mælken, vaniljen og kardemommen. Tag gryden af varmen.
Rør æggeblommerne og sukkeret. Æggesnapsen må ikke piskes, for så bobler den op, og bruleen bliver ujævn.

Hæld flødeblandingen over æggesnapsen. Rør til sukkeret er helt opløst (der må stadig ikke piskes). Si vaniljestangen og kardemommefrøene fra. Fordel massen i lave portionsforme, der ikke er smurt. Bag dem i ovnen 35-40 min. Tag formene ud og lad dem køle af ved køkkentemperatur.
Sæt ovnen 275° (grillvarme). Strø sukkeret over bruleerne, sæt dem i ovnen og lad sukkeret smelte til karamel. Pas på, det går stærkt!
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalkun i selleri + Rabarber med mandelmarengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ananas bagt med vaniljeAnanas bagt med vanilje er en dejlig opskift på en lækker dessert. Karamellen giver...
• Kokospandekager 2En stak pandekager er til at blive lækkersulten af. Her er de tykke kærnemælkspandekager...
• Kalkun i selleri + Rabarber med mandelmarengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os