Logo

Crème brulé med kardemomme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 personer

5 æggeblommer
1 dl sukker
3 ½ dl piskefløde
I ½ dl sødmælk
2 tsk kardemommefrø
1 vaniljestang
2 spsk krystalsukker

Forvarm ovnen til 110°. Skær vaniljestangen op på langs. Lad fløden koge op med mælken, vaniljen og kardemommen. Tag gryden af varmen.
Rør æggeblommerne og sukkeret. Æggesnapsen må ikke piskes, for så bobler den op, og bruleen bliver ujævn.

Hæld flødeblandingen over æggesnapsen. Rør til sukkeret er helt opløst (der må stadig ikke piskes). Si vaniljestangen og kardemommefrøene fra. Fordel massen i lave portionsforme, der ikke er smurt. Bag dem i ovnen 35-40 min. Tag formene ud og lad dem køle af ved køkkentemperatur.
Sæt ovnen 275° (grillvarme). Strø sukkeret over bruleerne, sæt dem i ovnen og lad sukkeret smelte til karamel. Pas på, det går stærkt!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.310 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?