Logo

Creme-is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 dl fløde
1/4 st. vanilje
2 stk æg
2 stk æggeblomme
3 kg is
1 kg salt
1 tsk salpeter
Pynt: frugt, chokoladesauce, marengs
 
Kog en creme af fløde, vanilje og æg.
Afkøl den kom den i en skyllet form og læg låget på (papir mellem form og låg)
Fyld en større form f. eks en spand med den ituhuggede is blandet med salt og salpeter (isen kan lægges i en ren gulvklud og knuses med en hammer el. deles ved hjælp af et søm el. en grov strikkepind)
Sæt den lille form ned i isblandingen og bevæg den hastigt fra side til side i 10 minuter.
Tag låget af, pas på at der ikke kommer noget af i isblanding ned i cremen og skrab den frosne creme fra kanterne.
Læg låget på og bevæg atter formen i 10 minuter.
Tag låget af, skrab fra kanterne og bliv sådan ved, til det meste af cremen er stivnet. Læg is på formens låg dæk med avispapir og pak det godt ned om formen.
Kan serveres med marengs, frugt el. chokoladesauce.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokoladeis - den letteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pandekager med æbler og kryddersukkerBland sukker med krydderier og krydderurter, og server det som spændende drys til...
• Creme brulee - creme brulée - creme brüle: se Creme brûléeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladeis - den letteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os