Logo

Cremedessert Catalansk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cremedessert Catalansk 


Måske ikke den enkleste dessert, men vel værd at prøve. Den sprøde skorpe af skrøbelig brun karamel, skjuler en forførende creme. Spansk

• Desserten indeholder en del kalorier, men fedtprocenten er lav for en dessert.

Tilberedning 45 min. + afkøling. 6 portioner

 

# Råvarer til Cremedessert Catalansk

4 dl mælk

1 vaniljestang

1 kanelstang

2 æg

4 æggeblommer

1 dl sukker

1 spsk kartoffelmel

KARAMEL:

100 g sukker

*

 

Fremgangsmåde:

1 Hæld mælken i en gryde.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem dem.

Læg vaniljestangen i mælken sammen med kanelen.

Varm det hele godt igennem ved svag varme. Tag gryden fra varmen.

 

2 Bland æggene med æggeblommer og sukker i en skål og pisk det med mixeren, til en tyk creme.

 

3 Tag vaniljestang og kanel op af mælken.

Rør de sorte vaniljekorn i.

Bland kartoffelmelet med lidt koldt vand og pisk det i mælken.

Pisk den varme mælk lidt ad gangen i æggemassen.

 

4 Pisk massen i vandbad, til den er tyk.

Hæld cremen i portionsforme og lad den køle af.

Stil i køleskabet i 30 min.

 

5 Smelt sukkeret ved svag varme og hæld karamellen over portionsformene med creme.

Hæld karamellen over en ske, så den sagte løber over cremen.

Afkøl yderligere 1 time i køleskab.

 

Tips & råd

 

Hæld æggemassen i en skål og stil skålen i let simrende vandbad.

Pisk til cremen er luftig og jævn.

 

Smelt sukkeret i en lille gryde ved svag varme, til sukkeret er brunt og flydende.

Pas på det ikke branker! Dæk cremen med karamellen med en ske.

 

Variation: Afkøl cremen i en stor skål. Udelad karamellaget og server cremen med frisk frugt eller bær.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 455 = kJ 1911

Kulhydrat 37 g Protein 16 g Fedt 27 g (53%) Fibre 0 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 11 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pavlova infoPavlova er en marengsbaseret dessert opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova....
• Koldskål med rugbrød og ribsEr du knap så pjattet med rugbrød, så kaster du jo bare en håndfuld kammerjunker eller...
• Tykmælks-panna cotta med kirsebærsaucePanna Cotta med kirsebærsauce er en skøn og velsmagende (jule)dessert - perfekt til de,...
• Chokoladefondue med frugt og nødderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os