Logo

Crepes Suzettes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 dl hvedemel
2 spsk sukker
1 drys salt
1 dl mælk
2 dl kaffefløde
2-3 æg
25 g smeltet smør
1 spsk cognac
reven skal af 1 citron
evt. smør til bagning

Sauce:
4 stk hugget sukker
2 spsk smør, ca 30 g
saften af 1 appelsin
½ dl Grand Marnier
½ dl cognac
2 spsk smuttede hakkede mandler

Dejen røres sammen og hviler ca. ½ time, før den bages til små tynde pandekager, der foldes 2 gange.

Til saucen gnides sukkerstykkeme mod skallen af appelsinen, til de er
helt mørkegule og gennemtrukket af olien fra skallen.
Sukkerstykkerne lægges i flamberingspanden, appelsinsaften presses
og sies over sukkeret.
Læg smørklatter ved og varm op til saucen begynder at syde.
Nu vendes pandekagerne rundt i saucen og lægges efterhånden ud til
kanten.
Når alle pandekager er vendt i saucen, fordeles de jævnt på panden, overhældes med cognac og likør og flamberes.
De smuttede, hakkede mandler drysses over.
Flamberingen skal helst foregå ved bordet, så pandekagerne kan
serveres straks efter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.006 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her