Dessertkurve: 
125 g  smør 
125 g  sukker 
2 æg 
150 g  hvedemel 
75-100 g  hasselnøddeflager 
 
Citronmousse: 
5 blade husblas 
4 pasteuriserede æggeblommer 
1 dl  sukker 
4 pasteuriserede æggehvider 
Reven skal og saft fra 1 stor citron 
Endvidere: 
Reven citronskal 
Citronmelisse
 
Dessertkurve: Rør smør og sukker godt sammen og rør æggene i. 
Rør melet i lidt ad gangen. 
Smør dejen ud i runde kager, 10 cm. i diameter, på bagepapir lagt på 
bagepladen og drys nøddeflager på. 
Bag dem ved 200°C i 5-7 min. 
Tag kagerne enkeltvis ud og form dem straks til kurve, idet de vendes 
over et omvendt glas – tryk dem let mod glasset. 
Citronmousse: Læg husblassen i rigelig kold vand 10 min. 
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og pisk æggehviderne stive. 
Bland den revne citronskal i æggemassen. 
Knug husblassen fri for vand og smelt den i lunet citronsaft. 
Lad blandingen blive fingervarm, før den hældes i æggemassen i en tynd stråle, mens der piskes. 
Vend de stiftpiskede æggehvider i. 
Kom lidt citronmousse i hver kurv, drys med lidt reven citronskal og læg 
citronmelisse ved.