Logo

Dessertomelet flamberet i rom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 æg
6 spsk abrikossyltetøj
30 g usaltet smør
50 g sukker
1 lille glas rom
fint salt

A. Slå æggene ud et ad gangen og skil hvider fra blommer i hver sin skål. Tilsæt blommerne 40 g sukker og pisk æggemassen igennem, til den bliver bleggul. Pisk derefter hviderne stive med en anelse salt. Vend hviderne i blommerne. Kom syltetøjet i en lille kasserolle og lun det for meget svag varme.

B. Smørret smeltes på en omeletpande. Hæld æggemassen på og steg omeletten, således at overfla den stadig er fugtig. Fordel det luneabrikossyltetøj på den. Fold omeletten sammen, så den får en smuk oval form, og lad den glide over på et ovnfast fad. Den drysses med resten af sukkeret, og med en rødglødende jemgaffel laves et karamelliseret rudemønster i sukkeret ved at presse gaflen ned i det.

C. Rommen opvarmes i en potageske, hældes over omeletten og antændes; omeletten serveres straks, inden flammerne er døet helt ud.

Man kan erstatte abrikossyltetøj, som har en lidt syrlig smag, med blåbærsyltetøj.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.782 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?