Logo

Falden chokoladesoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(8-10 personer)
Virkelig dejlig fyldig dessert.

115 gr. smør
200 gr. chokolade af god kvalitet
1 ½ dl Armagnac
350 gr. svesker
1 ½ dl vand
4 æg
115 g fint melis
1 ½ dl cremefraiche

Dagen for tilberedningen af denne chokoladesoufflé blødes sveskerne op. Kom svesker og
1 ½ dl vand i en gryde og lad det småkoge. Tag gryden af varmen og tilsæt 1 ½ dl Armagnac. Dette trækker natten over.
Smelt smør og chokolade i vandbad. Smørret skal i først.
Når det er smeltet tilsættes 1 spsk Armagnac.
Kom æggeblommer og melis i en røreskål og pisk det i 5-6 minutter.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
Vend chokoladen i æggeblommerne.
Tag 18 svesker og skær dem halvt over, og kog dem i blandingen. Gem resten af sveskerne til senere.
Vend æggehviderne i lidt efter lidt.
Kom dejen i en 20 cm springform belagt med bagepapir og bag chokoladesoufflén i en 175ºC varm ovn i ca. 30 minutter.
Purer resten af sveskerne og bland dem op med cremefraiche og server det til souffléen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.440 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her