Logo

Figner bagt i filodej dertil portvinschokoladesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

 

Figner
6 store modne figner
30 g hakkede ristede mandler
1 appelsin

fillodej
3-4 sider fillodej (kan købes i specialforretninger)
50 g smeltet usaltet smør
30 g mandelflager

Saucen 
Spændnede dessert med figner, der pakkes ind i fillodej og bagt i ovnen. Serveres med varm chokoladesauce

 

 

2 dl Special Reserve Portvin
50 g mørk chokolade af en god kvalitet
lidt cremefraiche 38 % til pynt

Vask fignerne og skær spidserne af.
Skær et kryds i toppen af dem.
Åben dem forsigtigt og skrab frugtkødet ud med en ske.
Pas på, skindet må ikke gå i stykker.

Kom frugtkødet i en gryde. Vask appelsinen og fileter den.
Skær også det hvide skind med væk.
Del den i fileter og pres saften ud af resten af appelsinen direkte på fignernes frugtkød.
Hak fileterne groft og kom dem i en skål.
Sæt gryden over på komfuret og kog frugtkødet under piskning til en syltetøjskonsistens.
Tag gryden af varmen og afkøl pureen.
Rør de hakkede mandler og appelsinfileterne i og fyld det hele tilbage i fignerne.
Luk dem sammen så de får deres oprindelige form..

fillodej:
Skær dejen i firkanter i 16 x 16 cm (alt efter fignernes størrelse).
Du skal bruge 12 stykker fillodej af den størrelse.
Husk at fillodej udtørrer meget hurtigt, så hvis du ikke er hurtigt nok, er det bedst kun at lave 2 sider af gangen.
Smør 6 stykker dej med det smeltede smør og drys den med mandelflagerne.
Læg de 6 andre stykker dej på de smurte dejsider.
Men de skal ligge lidt forskudt, så dejsiderne ligner en stjerne, når de ligger på hinanden.
Pensl dejen en gang til med smør.
Placer de fyldte figner midt på filloen og saml dejen over fignerne.
Pres godt sammen så den holder formen.
Bag dem i ovnen ved 180°C til dejen er gyldenbrun.

Chokoladesaucen:
Lun portvinen i en lille gryde.
Den må ikke være for varm når chokoladen kommer i, ellers klumper den og saucen taber sin farve.
Hak chokoladen fint.
Tag gryden af komfuret og pisk chokoladen i.
Pisk til den er smeltet. Afkøl saucen lidt.

Anretning:
Lav et spejl af chokoladesauce midt på tallerkenen.
Tag cremefraiche og rør den glat.
Læg med en ske små klatter rundt i kanten af saucen.
Tag en tændstik og træk den gennem klatterne, så der formes små hjerter.
Tag fignerne ud af ovnen og sæt dem midt på tallerkenen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.412 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her