Logo

Figner bagt med mandelcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En lækker dessert med figner og mandelcreme der sammen bages i ovn. Hertil serveres en frugtcoulis med blandede frugt så spm hindbær, solbær, blåbær og ribs. Nem og næsten sund dessert.

 

 

 

6 pers.

12 figner
80 g blødt usaltet smør
80 g flormelis
80 g mandelmel (mandler blendes med eller uden skal)
1 æg
2 æggehvider
1 knivspids salt

Frugtcoulis:
300 g blandede røde bær, feks. hindbær, solbær, blåbær og ribs
20 g sukker
saft af ½ citron
25 g friske pistacier

1. Vask fignerne og tør dem af, fignerne åbnes med et dybt kryds ¾ ned mod bunden. Stil fignerne i et gratinfad, smurt med lidt smør.
2. Bland smør og sukker godt i en skål, tilsæt mandelmel, bland godt, og rør det hele æg godt ind i massen. Pisk hviderne meget stive med lidt salt, og vend dem ind i cremen.
3. Fordel cremen i de 8 figner med en ske. Stil dem i en 240º varm ovn og bag dem i 8-10 min. De skal være smukt gyldne.

Frugtcoulis:
1. Vask og pil bærrene. Gem lidt bær til dekoration.
2. Blend bærrene med sukker og citron. Passer coulisen gennem en sigte så kernerne bliver siet fra.
3. Hæld coulisen omkring fignerne, pynt med l idt bær og drys med hakkede pistacier.


Serveres lun.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.471 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her