Logo

Frugtfyldt marengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugtfyldt marengs

 

Overrask med disse lette marengsreder, som kan forberedes længe før servering og fyldes med frugt efter sæson og smag. • Røde eller orange frugter indeholder både C- og A-vitamin • En helt fedtfri dessert.

Forberedelse 20 min. Bagning 1 time. 12 marengs.

 

# Råvarer til Frugtfyldt marengs:

6 æggehvider

5 dl sukker

2 tsk friskpresset citronsaft

1 spsk majsmel

600-800 g blandet frisk frugt,

fx jordbær, blåbær, kiwi, figner eller vindruer

flormelis til garnering

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 100 °C.

Læg bagepapir på to bageplader og tegn 12 ringe som er 8 cm i diameter på bagepapiret.

 

2 Pisk æggehviderne med mixeren til fast skum.

Tilsæt sukkeret ca 1 spsk ad gangen og pisk kontinuerligt til sukkeret er opløst og marengsmassen er sej.

Prøv med lidt af massen mellem fingrene - hvis massen er kornet af sukker, fortsætter du med at piske.

 

3 Bland forsigtigt friskpresset citron og majsmel i marengsmassen.

 

4 Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt marengsmassen i de tegnede cirkler på bagepapiret.

Lav kanten højere end bunden for at få en kant, som holder på frugten.

 

5 Bag i ovnen i ca. 1 time til marengsen er fast.

Lad marengsen køle af og fyld den med frisk frugt.

Pudr marengsene med lidt flormelis lige før serveringen.

 

Tips & råd


Frugtfyldt marengs 

Friskpresset citron hjælper proteinet til at blive fast, men for meget citron kan gøre massen blød. I stedet for citron kan du bruge hvidvinseddike.


Frugtfyldt marengs 

Man kan fint forme marengsene med en ske i stedet for at sprøjte dem ud.

Det giver marengsene forskellige former og er et sjovt job for børnene.

 

Variation: Tilsæt 1-2 spsk kakao sammen med majsmelet, for at få chokolademarengs.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 172 = kJ 722

Kulhydrat 41 g Protein 2 g Fedt O g (0%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.282 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her