Logo

Fuldkornsvafler - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sødt til dessert - Friske og sprøde lige fra vaffeljernet – duftende fuldkornsvafler med fløde og bær

Sødt til dessert - Friske og sprøde lige fra vaffeljernet – duftende fuldkornsvafler med fløde og bær

 

150 g smør

sødemiddel svarende til 70 g sukker

3 æg

200 g fuldkornshvedemel

1 tsk bagepulver

3¾ dl mælk

125 g sukkerfri marmelade, skovbær

100 g blåbær

solsikkeolie

2 dl piskefløde

*

A. Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommer.

Rør mel, bagepulver og mælk i.

Lad dejen hvile i 30 min., vend stiftpiskede æggehvider i.

 

B. Varm marmeladen op. Varm blåbærrene i den og lad det køle af.

 

C. Forvarm vaffeljernet, kom olie på og hæld 1/6 af dejen i.

Bag i 3-4 min. - Bag de fem øvrige vafler på samme måde.

 

D. Pisk fløden stiv og server den med marmeladen til vaflerne.

 

Tips: Frys vaflerne, så har du altid et lille forråd. Du kan udmærket tø dem op ved lav varme i ovnen (50°C, varm luft 30°C) og få dem sprøde igen.

 

PerPortion 2618/624 kJ/kcal. 11 g protein. 40 g fedt. 48 g kulhydrat. 4 g fibre

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.802 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?