Logo

Gâteau Genoise - Sukkerbrødskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Gâteau Genoise - Sukkerbrødskage

Se hvordan du laver denne idiotsikre kage. En kage, der er god til alle dine søde kreationer. Lav skiver, pynt med flødeskum, bær eller glasur, det vil glæde unge og gamle.

En génoise, også kendt som Genoese kage eller Genovese kage, er en italiensk svampekage opkaldt efter byen Genova og forbundet med italiensk og fransk køkken. 


# Ingredienser

4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver

* Tilberedning

Pisk de hele æg meget grundigt med sukker.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen, så melet er meget luftigt.
Vend det i æggene med få tag og uden at røre mere end nødvendigt.
Fyld dejen i en 22 cm rund bageform, der er smurt med smør og drysset med et lag mel eller rasp.

Bag kagen ved 200 °C alm ovn 25-30 min og prøv med en pind, om den er gennembagt.

Tips: 
Sukkerbrødskager er ret neutrale i smagen og egner sig derfor til tilsætning af smagsingredienser som citron, appelsin, vanilje, chokolade, rom, likør eller andet.

Gâteau Genoise - Sukkerbrødskage

Gâteau Genoise - Sukkerbrødskage

Gâteau Genoise - Sukkerbrødskage

Dejen kan også tilsættes 75 g smeltet, afkølet smør for at virke lidt saftigere.
En ægte sukkerbrødsdej er ellers helt uden fedtstof.


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.389 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?