Logo

Gammeldags æblekage med stoutcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gammeldags æblekage med stoutcreme

 

Æblekage er en supernem dessert, som altid vækker begejstring hos både store og små. Hvis det skal gå hurtigt, kan du købe færdiglavet æblemos, du blot skal lægge i lag med æblekagerasp og flødeskum. Du kan også spare tid ved at undlade at skrælle æblerne, men blot skylle dem og skære dem i tern.

Anret æblekagen i portionsglas, det gør desserten endnu mere dekorativ. Enhver form for glas kan bruges, men sørg for, at der kan være rigeligt i dem, så selv den sødeste tand kan blive tilfredsstillet.

4 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 3 timer.

 

# Ingredienser:

1 pose makroner

3 dl stout øl

5 dl piskefløde

16 æbler

1 vaniljestang

*

Stoutcreme:

Tag 20 makroner fra og knus de resterende makronerne fint i en pose, hæld dem i en skål.

Hæld øllen ved makronerne og lad det trække i ca. 2 timer.

Pisk fløden og tag ca. 1-1½ dl fra til pynt.

 

Vend forsigtigt og lidt efter lidt 18 spsk. af makron/øl massen i resten af flødeskummen.

 

Æblegrød:

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i både.

Halvér vaniljestangen.

Kom ½ dl vand i en gryde og tilsæt æblerne og vaniljestangen.

Kog op under svag varme.

Lad æblerne småkoge i ca. ½ time til de er helt kogt ud til en fin grød.

Lad æblegrøden køle af og stil den på køl.

 

Servering:

Knus de 20 hele makroner groft i en pose.

Anret desserten i dessertglas.

Først et lag makroner (ca. 1½ spsk.), derefter 1 spsk. øl/makronmasse, 2 spsk. stoutcreme, 2 spsk. æblegrød.

Gentag med endnu et lag startende med de knuste makroner.

Top desserten af med et lag flødeskum og evt. resterende makroner

 

OBS. Denne opskrift er beregnet til ca. 4 personer. Husk derfor at omregne mængderne i opskriften, hvis du laver den til flere eller færre personer.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbletærte med mandellågI dag skal du lave æbletærte med mandellåg til dessert. Den er bare lækker – og så med en...
• Rød Ingrid MarieIngrid Marie er faste, dejlige, frisk syrlig-søde æbler. Rød Ingrid Marie er en variant af...
• Æbleskiver med æble iÆbleskiver med æbler indeni er en dansk specialitet, der går tilbage til 1700-tallet. De...
• Kage med friske sommerbærInviter familien på en smuk og dejlig sommerkage. Kagen er bagt med citron og kokos og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os