Logo

Glaseret sherryfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
5 dl husblas
2 stk æg
ca. 1/2-1 dl sukker efter smag
1 dl sherry
2 dl piskefløde
50 g grofthakkede nøddekerner
50 g grofthakkede bitter chokolade
 
Pynt:
5 dl husblas
1 dl sherry
2 dl friskpresset blod- eller alm. appelsinsaft
3-4 flåede ferskner
ca. 2 stk blod- eller appelsiner
1 stk banan
 
Sæt husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter.
Rør æggeblommerne godt med ca. 2-4 spsk sukker efter smag.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt 1 spsk sukker og pisk marengsskum. Sæt begge dele i køleskabet.
Hak nødder og chokolade groft.
Vrid og smelt husblas i vandbad.
Bland den med sherry og rør blandingen i æggemassen.
Sæt den koldt til den er halvstiv.
Rør fromagemassen igennem og tilsæt fyld.
Rør flødeskummet i fromagen.
Pisk marengsskummet igennem og vend det i fromagen.
Sæt ringen fra en springform, 20 cm i diameter, på serveringsfadet. Fordel fromagen inden for ringen.
Sæt desserten koldt.
Pynt:
Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
Pres saften af 4-6 appelsiner, helst blodappelsiner.
Si den gennem en tesi og derefter gennem en sigte foret med et tyndt lag vat.
Afmål så der er 2 dl klar saft.
Bland saft og sherry med husblas.
Flå fersknerne, skær dem i både og læg dem langs kanten af desserten. Skær pillede appelsiner i fileter og læg dem på inden for fersknerne. Læg bananskiver i midten.
Læg letstivnet gelé med en spiseske over frugten, så den bliver liggende.
Sæt desserten koldt i 5 minutter.
Hæld resten af geléen over.
Sæt desserten i køleskabet ca. 2-3 time, til geléen er helt stiv.
Løs desserten langs kanten med en kniv og fjern ringen.
Pynt evt. med lidt fersken- eller appelsinbåde og citronmelisse.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.062 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Franske kanelpærerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødvinsmarinerede pærerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Gammeldags ovnbagt æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Franske PandekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os