Logo

Granmas's Cuba Crème.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Granma er ikke nogens bedstemor, men den yacht, som Fidel Castro og Che Guevara i slutningen af 50'erne returnerede til Cuba i for at nationalisere rom- og cigarproduktionen. Desuden er det også navnet på regeringsavisen. Granma befinder sig på Revolutionsmuseet i Havana, og er en af de bedst bevogtede nationale klenodier.
Granma's Cuba Crème kunne sagtens blive en cubansk nationaldessert, hvis ellers piskefløde og makroner var tilgængelige på Cuba.

2 dl Havana Club rom 7 år
250 g Makroner - let knuste
50 g grofthakket mørk chokolade
3 bananer
3 pærer
5 dl piskefløde

Rommen hældes over makronerne. Lad dem stå mindst en time, indtil makronerne er opløste.
Fløden piskes til skum, og de opløste makroner vendes i flødeskummet.
Bananer og pærer skæres i mundrette stykker, og sammen med chokoladen blandes de i makroncremen.
Et drys revet chokolade pynter på toppen.

Danger: En lille portion Cubacrème og man bliver salig; men pas nu på, for en stor portion kan skabe betydelig beruselse og uagtsom promillekørsel!!!En mildere version af Granma's Cuba crème kan laves med rom & cola og kaldes derfor Crème Cuba Libre Makronerne kan evt. moses, hvis ikke de er helt opløste.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.959 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?