Logo

Hasselnødemousse med citrusfileter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2 æggeblommer
35 g flormelis
2 dl cremefraiche 38%
1 dl piskefløde
50 g sukker
40 g hasselnøddeflager
1 blad husblas
3 små appelsiner
citronmelisse

Sukkeret smeltes på en pande til gylden karamel.
Nøddeflagerne vendes heri, og det hældes til afkøling på et smurt stykke alufolie.
Denne "nougat" knuses let med køkkenrulle (mellem to stykker pergament).

Æggeblommer piskes grundigt med flormelis til det er lyst og let.
Husblas opblødes i koldt vand, smeltes (i en kop over varmt vand) og røres i æggene.
Piskefløde og cremefraiche piskes sammen til let skum.
Det hele vendes sammen i en skål og stilles i køleskabet.

Til servering formes moussen med en varm spiseske som store æg, der serveres omgivet af appelsinfileterne og pyntet med blade af citronmelisse.
Tips:Den nemmeste måde at udskære appelsinerne i fileter uden at man får hinderne med foregår således

Appelsinerne skrælles med en skarp urtekniv, så alt det hvide også er fjernet.
Med kniven skærer man simpelthen nu hver filet ud for sig, idet man undgår hinderne.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.160 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?