Logo

Hindbær- og citronparfait

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hindbærparfait:
4 æggeblommer
¾ dl sukker
2 dl piskefløde
½ l hindbær
 
Citronparfait:
4 æggeblommer
¾ dl sukker
saft og skal fra 1 citron
1 dl piskefløde
1 dl cremefraiche
 
Pynt:
Hindbær
Citronskal
 
Hindbæris: Pisk æggeblommerne og sukker hvidt og luftigt.
Pisk fløden til hårdt skum og bland det i æggedejen.
Mos hindbærrene lidt og bland dem i massen.
Beklæd en aflang form, 2 l med plastfolie.
Hæld ismassen i, den skal nå halvt op ad kanten.
Dæk med plastfolie og stil den i fryseren.
Lad den stå ca 1 time, til den begynder at blive hård.

 
Citronis: Pisk æggeblommerne og sukker hvidt og luftigt.
Tilsæt citronsaft og skal.

Pisk fløden stiv og rør den samt cremefraiche i æggemassen.
Tag formen ud af fryseren.
Læg nogle hele hindbær over parfaiten og kom citronparfait over.
Dæk med plastfolie og stil formen i fryseren igen.
Lad den stå i ca 3 timer.
Lad parfaiten stå i køleskabet i 30 min inden serveringen.
Tag parfaiten ud af formen og skær den i skiver.
Anret skiverne på et fad og pynt med hindbær og citronskal.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.295 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?