Logo

Hindbærsalat med ostespecier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
ca. 6 personer

Ostespecier (45 stk)
150 g hvedemel (ca. 2 1/2 dl)
1/4 tsk fint salt
1/2 tsk groftkværnet peber
100 g koldt smør
100 g fintrevet, mellemlagret Danbo ost 45+ (25%)
Dressing:
1 spsk hindbærvineddike
1 spsk sukker
1/4 tsk fint salt
2 spsk vindruekerneolie
2 spsk vand
Hindbærsalat:
1 1/4 l feldsalat i buketter (ca. 75 g)
200 g friske eller frosne, optøede hindbær
100 g mellemlagret Danbo ost 45+ (25%) i små tern
1/2 tsk groftkværnet peber

Bagetid: Ca. 10 min. ved 200°.
Specie er oprindeligt en betegnelse for en dansk mønt fra 1700-tallet. Senere er udtrykket også brugt om små, flade kager, der i form minder om mønter.

Ostespecier: Bland hvedemel, salt og peber i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten. Ælt dejen let sammen og tril den til en "pølse" (ca. 22 cm lang). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær derefter "pølsen" i ca. 1/2 cm tykke skiver (ca. 45 stk). Læg ostespecierne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Dressing: Pisk eddike, sukker og salt sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.

Hindbærsalat: Anret på 1-2 fade en bund af feldsalat. Fordel herpå hindbær, ostetern og ca. halvdelen af ostespecierne. Drys med peber. Server dressingen i en skål ved siden af.

Tips: Ostespecierne er også velegnede til en velkomstdrink - serveret sammen med oliven og bladselleri. Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en "pølse" og indpakket i alufolie, i 1-2 døgn. De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 døgn.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 908 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Is-chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblegelé med kirsebærsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærmousse 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Isbombe overtrukket med marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os