Logo

Hjemmebagte kræmmerhuse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hjemmebagte kræmmerhuse

 

Bag dine egne fine, sprøde kræmmerhuse og server dem med flødeskum og friske jordbær.

36 kræmmerhuse og fyld til ca. 18 stk.

Arbejdstid: 1-1½ time Bagetid: ca. 45 min.

 

# Dej:

½ stang vanilje

125 g sukker

125 g blødt smør

1 æg

125 g hvedemel

1 knsp. salt

 

Fyld:

500 g friske jordbær

3 spsk sukker

½ vaniljestang

¼ liter piskefløde

*

 

Hjemmebagte kræmmerhuse

1. FLÆK vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.

Pisk det sammen med smør og æg, og rør mel og salt i.

 

Hjemmebagte kræmmerhuse

2. SMØR dejen ud i ovaler (ca. 8x11 cm) på en bageplade med bagepapir brug ca. 1 spsk dej pr. oval, og lav kun 3-4 ad gangen.

Bag kagerne ved 200 °C i ca. 5 min. til de bliver gyldne i kanten.

 

Hjemmebagte kræmmerhuse

3. LØFT en kage ad gangen af pladen med en palet, og form den hurtigt til et kræmmerhus.

Sæt kræmmerhuset i en flaskehals eller smalt glas, så det holder faconen og fortsæt med de næste kager.

Fortsæt med resten af dejen, og opbevar de færdige, afkølede kræmmerhuse i en kagedåse.

 

Hjemmebagte kræmmerhuse

4. SKYL jordbærrene, tør dem og nip haserne af.

Mos eller blend halvdelen af jordbærrene sammen med sukker og evt. vaniljekorn.

Pisk fløden til skum, og vend jordbærpuréen i med let hånd.

Fyld cremen i kræmmerhusene, og pynt med hele jordbær.

 

TIPS: Skulle kagerne blive sprøde, inden du når at i forme dem, kan du varme i dem et øjeblik i ovnen, så I de bliver bløde igen.

 

Vi brugte en skabelon til ovalerne, du kan selv lave en skabelon ud af et stort plasticlåg.

Skær en firkant ud (12x20 cm.) og skær et ovalt hul (8x11 cm.) i den ene ende.

Skær et håndtag i den anden ende (se punkt 2.).

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbær- og hyldeblomstsaftLav din egen hyldeblomstsaft - her er en version med jordbær. Foretrækker du alm....
• JordbærtærteJordbærtærte er en skøn dansk klassiker! Med denne enkle opskrift får du en fantastisk...
• Kvarkroulade med jordbærEn roulade behøver ikke være en tør en fra tankstationen - du kan nemlig nemt bage den...
• Kræmmerhuse med jordbærkompot og flødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os