Logo

Hofdessert - marengs med flødeskum pyntet med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 æggehvider
100 g flormelis (2 dl)
3-4 dl piskefløde
50-75 g mørk chokolade

Kom æggehvider og flormelis i en skål.
Stil skålen over på en gryde med kogende vand og pisk, til massen er tyk og stiv, gerne med en elpisker.
Sprøjt marengsmassen gennem en sprøjtepose i små marengs - eller sæt
dejen på bageplade med bagepapir med 2 skeer.
Bag ved svag varme 125°C 40-45 min., til de er tørre og lette.
Lad kagerne blive kolde.
Pisk fløden til skum. Stil kagerne i pyramide.
"Lim" dem sammen med flødeskum.
Smelt chokoladen og sprøjt den i striber på desserten gennem et kræmmerhus lavet af pergamentpapir.

Tips:
Glaser marengsene på undersiden med chokolade. Anret 2-3 marengs sammen med hindbær, jordbær eller syltede abrikoser og pynt med flødeskum, eller giv en kugle god vaniljeis til.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarberpie En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Franske PandekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Røget makrel med sennepssauce + dessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarberpie En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os