Logo

Honningglaseret græskar med rosmarin og hvid chokoladeparfait

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
i froissé rør
(4 personer, men der er parfait og froissé rør til flere)
 
Froissé rør:
180 g smør
450 g æggehvider
240 g hvedemel
420 g sukker
1 stang Polynesisk vanilje
Flormelis
 
Hvid chokoladeparfait:
100 g sukker
1 tsk vand
200 g æggeblommer
50 g hele æg
400 g piskefløde
450 g smeltet Ivoire chokolade (Valrhona)
 
Græskar:
120 g græskar
2 spsk honning
1 kvist rosma­rin
Skal og saft af 1 appelsin
1 stang Poly­nesisk vanilje
 
Froissée rør: Rør smør, sukker, hvedemel og æggehvider sammen til en lind dej.
Smør dejen tyndt ud på bagepapir (eller endnu bedre på silplat) i min­dre stykker og bag dem gyldne ved 170ºC i 5-6 minutter.
Rul straks de varme kager omkring små cylinderrør (1) og lad dem køle af, til de er sprøde.
Tag rørene ud af kagerne.
Der bliver co. 30 rør af denne portion, som kan opbevares i en kagedåse til senere brug.
 
Hvid chokoladeparfait: Kog vand og sukker op til 125ºC og leger med æg og æggeblommer.
Bland med den smeltede, hvide chokolade.
Pisk fløden let til skum og vend den i chokolade­massen.
Fyld iscremen i de små cylinderrør, der blev brugt til ovennævnte froissé rør, frys dem min. 4 timer.
 
Glaseret græskar: Skær græskarstykket i sta­ve a 1x1x5 cm, gem ca. 40 g rester til coulis.
Karamelliser honning på panden og vend græs­karstave, rosmarin, vanilje og appelsinskal i.
Deglaser med appelsinsaft, til græskarret er "al dente".
Server græskarstavene lune.
 
Græskar coulis: De ukorrente stykker græskar småhakkes og tilberedes i resten af honninglagen i panden på samme måde, men tilsæt extra appelsinsaft.
Blend ingredienserne og passér dem gennem en si.
 
Anretning: Smut parfaiten ud af rørene og kom dem ned i de bagte froissé rør, drys med flor­melis og server omgående med lun honningglase­ret græskar og græskar coulis.
 
(1) Cylinderrør kan bl.a. køges hos Kunst & Køk­kentøj i København og Arhus (tlf: 33 13 29 28/86 132939).
 
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.415 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?