Logo

Hvid chokolademousse med solbærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
200 g hvid chokolade i plade
2 æg
1 blad udblødt husblas
2 dl piskefløde
 
Solbærsauce:
100 g friske solbær
1/2 dl vand
40 g sukker afhængig af bærrenes sødme
 
Det er vigtigt at anvende rigtig hvid chokolade i plader eller som brud.
De små overtrækspastiller indeholder for meget fedtstof til, at cremen
holder sig samlet.
Smelt chokoladen helt over vandbad for svag varme.
Stil til side.
Pisk æggene over vandbadet, til massen er tyk, varm og luftig, og riset
danner spor, ca. 10 minutter i alt. Tilsæt den smeltede chokolade, og
pisk videre, til massen har en ensartet konsistens.
Pisk videre i koldt vandbad, så det er let afkølet, inden den stiftpiskede
fløde vendes i.
Fordel moussen i 4 portionsskåle, og stil dem koldt, til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.
Til solbærsaucen koges bær op med vandet, til bærrene er udkogte,
sukkeret tilsættes og koger med, til det er smeltet.
Si saucen, og afkøl helt.
Ved serveringen hældes et tyndt lag solbærsauce over moussen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.005 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Marineret mørbrad + JordbærisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Cassata - isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nøddekurve 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Marineret mørbrad + JordbærisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!