Logo

Hvid chokolademousse med solbærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g hvid chokolade i plade
2 æg
1 blad udblødt husblas
2 dl piskefløde
 
Solbærsauce:
100 g friske solbær
½ dl vand
40 g sukker afhængig af bærrenes sødme
 
Det er vigtigt at anvende rigtig hvid chokolade i plader eller som brud.
De små overtrækspastiller indeholder for meget fedtstof til, at cremen
holder sig samlet.
Smelt chokoladen helt over vandbad for svag varme.
Stil til side.
Pisk æggene over vandbadet, til massen er tyk, varm og luftig, og riset
danner spor, ca. 10 minutter i alt. Tilsæt den smeltede chokolade, og
pisk videre, til massen har en ensartet konsistens.
Pisk videre i koldt vandbad, så det er let afkølet, inden den stiftpiskede
fløde vendes i.
Fordel moussen i 4 portionsskåle, og stil dem koldt, til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.
Til solbærsaucen koges bær op med vandet, til bærrene er udkogte,
sukkeret tilsættes og koger med, til det er smeltet.
Si saucen, og afkøl helt.
Ved serveringen hældes et tyndt lag solbærsauce over moussen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.416 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her