Logo

Hvid chokolademousse med rabarberkompot og jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvid chokolademousse med rabarberkompot og jordbær

 

Den lære chokolademousse serveres med årstidens rabarber og jordbær.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 2 timer

 

#

Hvid chokolademousse:

200 g hvid chokolade

½ dl piskefløde

4 æggeblommer

50 g sukker

4 æggehvider

1 dl piskefløde

 

Rabarberkompot:

250 g friske rabarber

200 g sukker

½ vaniljestang


Tilbehør:

200 g friske jordbær

*

Knæk chokoladen i små stykker, og læg dem i en skål.

Hæld piskefløde ved, og sæt skålen over en gryde med varmt vand (ca. 50 °C).

Sluk for vandet, og lad blandingen smelte ved lav temperatur.

Pisk æggeblommerne luftige med sukker.

Tilsæt den smeltede chokoladeblanding, og rør sammen til ensartet konsistens.

Vend stift piskede æggehvider i chokoladeblandingen.

Vend derefter letpisket flødeskum i.

Hæld straks chokolademoussen i portionsglas, sæt dem i køleskab, og lad moussen stivne i ca. 2 timer.

 

Rens rabarberstilkene (uden blade) i koldt vand.

Skær rabarberne i stykker på ca. 2 cm, læg dem i et ovnfast fad, og bland dem med sukker og kornene af vaniljestangen.

Dæk fadet med låg eller alufolie, og sæt det i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min, til rabarberne er møre.

Lad rabarberkompotten køle af.

 

Anret rabarberkompot og små stykker jordbær på chokolademoussen lige før servering.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.032 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her