Logo

Hvid chokoladeparfait med abrikossauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
200 g hvid Valrhona-chokolade eller en anden god hvid chokolade
4 æggeblommer, pasteuriserede
1 dl flormelis
1 stangvanilje
1 dl blå birkes
½ dl piskefløde

Sauce:
25 abrikoser
3 dl vand
3 dl sukker
saften fra 2 appelsiner

Smelt chokoladen i vandbad til den er flydende og ca. 50ºC varm.
Pisk æggeblommerne sammen med sukker til det er lysegult.
Skrab kornene fra vaniljestangen i og tilsæt de blå birkes.
Tilsæt chokoladen i en tynd stråle under piskning.
Pisk fløden stiv for sig med rene redskaber og vend den forsigtigt i chokoladen.
Fryses til næste dag.
Abrikoserne koges sammen med vand og sukker i ca. 10 minutter, til sukkerlagen tykner.
Så blendes det hele og passeres gennem en sigte.
Smages til med appelsinsaft og koges igennem en gang til.
Anrettes evt. med nogle frugter efter smag og den hvide parfait drysset med lidt blå birkes og evt. lidt chokolade.

Tips: Bruger man ikke en ordentlig hvid chokolade kan den ikke smelte ordentlig
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?