Logo

Hvid kanelcreme og koncentreret chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(6-8 personer)
 
Koncentreret chokoladebund:
300 g Valrhona Manjari chokolade
125 g smør
125 g sukker
5 æg
 
Hvid kanelcreme:
3 bl. husblas
100 g hvid Valrhona chokolade
1/2 vaniljestang
1 spsk honning
40 g past. æggeblomme
2 dl piskefløde
1 dl past. æggehvide
1 tsk stødt kanel (til drys)
 
Kanelsirup:
1 dl vand
1/2 dl sukker
1 tsk stødt kanel
1/2 vaniljestang
Saft af 1/4 citron
 
Køkkenudstyr: Kageform a 15 x 20 x 5 cm
6-8 høje cylinderudstikkere a 3-4 cm i diameter
 
Chokoladebund: Smelt chokolade og smør hver for sig og rør herefter sammen.
Pisk sukker og æg luftigt.
Vend forsigtigt sammen med chokolade-smørmassen til en ens­artet dej. Fordel dejen i en kageform foret med bagepapir og bag ved 150ºC i 22-30 minut­ter.
Køl bunden af og frys den nogle timer - og allerhelst nogle dage.
Udstik den stadig frosne bund i cirkler å 3-4 cm i diameter med en høj cylinderudstikker, som kagen skal støbes i.
For de rensede udstikkere med plastfilm og læg en bund i hver.
 
Kanelcreme: Udblød husblas i 1/2 l. koldt vand i 1/2 time.
Hak chokoladen fint og smelt over vandbad.
Varm vaniljekorn og honning i en lille gryde.
Tryk vandet ud af husblas og opløs i den varme honning.
Tag gryden af blusset.
Tilsæt den smeltede chokolade og æggeblommer­ne.
Rør godt og lad cremen svale et par minutter.
Pisk fløden til let skum og hviderne stive, men ikke knoldede.
Vend hurtigt den lune chokolademasse sammen med flødeskum og vend derefter forsig­tigt hviderne i.
Fyld cremen i cylinderudstikkerne med chokoladebundene nederst.
Drys undervejs stødt kanel i cremen, så der skabes en smuk "marmorering".
Stil kagerne på frost 3-4 timer eller på køl natten over.
 
Kanelsirup: Kog alle ingredienser godt sammen i 10-15 minutter.
Skum og afkøl.
 
Servering: Befri kagerne for cylinderudstikkerne og plastfilm, mens de endnu er helt kolde.
Server med kanelsirup og evt. tempereret chokoladefantasi.
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sprød kokoskurv med sæsonens bærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbær koldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tun mousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sprød kokoskurv med sæsonens bærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os