Logo

Indbagte figner med valnøddeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g valnødder
1 æg
2 æggeblommer
100 g sukker
2 ½ dl piskefløde
½ spsk cacao

Figner:
8 friske figner
4 plader frossen butterdej
1 ½ dl portvin
2 spsk flormelis
2 æggehvider

Valnødderne ristes på en tør pande, afkøles og hakkes fint.
Æg æggeblommer og sukker piskes hvidt.
Piskefløde og cacao piskes let og vendes i æggemassen sammen med valnødderne.
Isen hældes i en form og stilles i fryseren et par timer.

Stilkene klippes af fignerne, og der skæres et kryds i toppen af dem. Portvinen hældes forsigtigt ned i fignerne, der stilles på køl i 1 time. Butterdejpladerne tøes op og halveres.
De pakkes om fignerne, således at de fire hjørner samles på toppen af fignerne.
Pakkerne pensles med æggehvide, drysses med flormelis og stilles i en 220ºC forvarmet ovn, til de er lysebrune.

Servering:
Isen tages ud af fryseren ca 20 min. før servering.
Inden anretning røres isen igennem.
4 af de indbagte figner halveres.
På hver tallerken anretts en hel figen, 2 halve samt valnøddeis.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.077 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her