Logo

Indbagte kvæder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Pan coudon (4)

Kvæders delikate, æble-pæreagtige smag vækker nostalgi hos de fleste. Frugten koges til gele og bolsjer og bruges også til at ligge og dufte i de massive linnedskabe, som engang var en del af alle landhuse. Denne opskrift er en fremragende måde at nyde bagte kvæder på (de er nærmest uspiselige i rå tilstand), den egner sig også til æbler.

2 ½ dl honning
225 g valnødder, hakket groft
6 kvæder, uden skal og kærnehus, men lad 1 cm af bunden sidde tilbage
750 dej (Sødt fladbnrød) eller dej til fougasse (se opskrifter)
1 sammenpisket æg
sukker

Forvarm ovnen til 220ºC. Smelt honningen sammen med valnødderne, til disse begynder at blive mørke. Fyld kvæderne med blandingen. Rul dejen ud i 1 cm tykkelse, og skær den i 6 runde stykker. Læg en kvæde på midten af hver, fold dejen op om, og klem godt sammen. Man kan eventuelt lave »blade« i dejen til pynt. Hver dejindpakket kvæde pensles med sammenpisket æg og bages i 25-30 minutter. Drysses med sukker og serveres varm med en skål flødeskum til. Kvæder og æbler er ligeledes lækre, fyldt med nogle skefulde syltede abrikoser i stedet.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?