Logo

Indbagte reine-clauder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
450 g reine-clauder blommer
1 ½ dl cognac/blommebrændevin
75 g fuldkornsmel
100 g råsukker
4 æg
½ dl olivenolie
Vanillie essens
Stødt kanel
Salt

Skyl blommerne, del dem og fjern stenene.
Marinér dem mindst en time i cognac og en pris stødt kanel.
Bland hvedemel, sukker og de piskede æg til en jævn, tyk dej.
Tilføj et par dråber vanilje essens, en anelse salt og den cognac, blommerne ikke har opsuget.
Smør et ovnfast fad med olie og sæt det en halv snes minutter i den forvamede ovn ved 200°C.
Tag fadet ud og kom halvdelen af dejen i formen.
Bag den i et kvarters tid ved god ovenvarme til den har hævet sig godt. Tag fadet ud, læg blommerne på og dæk dem med resten af dejen.
Bag igen i omkring fyrre minutter - eller til blommetærten er gylden. Dejen kan også bruges til kirsebær, men det tager jo længere tid at udstene dem.
Kirsebær fortjener at trække i cherry heering eller en kirch.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.382 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?