Logo

Ingefærsyltede grønne valnødder med birkesparfait

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 kg umodne valnødder
6-700 g perlemelis
1 ½ dl eddike
1 ½ dl vand
½ stang vanilje
1 lille stykke frisk ingefær

Parfait
6 æggeblommer
100 g sukker
½ stang vanilje
5 dl fløde 13%
60 g blå birkes

Nødderne (i skallen) prikkes med en gaffel, og skal derefter ligge i koldt vand i 10 dage, idet vandet udskiftes dagligt.

Herefter koges de halvt møre i vand.
Lad dem løbe af og kom dem atter i gryden med sukkeret, vand, eddike, vanilje og ingefærrod skåret i mindre stykker.
Bringes i kog og simrer til nødderne er møre.
De syltede nødder kan hældes på steriliserede (skoldede) glas i deres lage.

Birkesparfait:
Æggeblomme og sukker piskes lyst og let i en skål over vandbad.
Fløden piskes gradvist i og cremen piskes videre til den er jævn og let.
Afkøles, tilsættes birkes og fryses i ismaskine.

Anret isen omkranset af syltede valnødder.
Tips:Isen kan også laves uden ismaskine, enten ved at den piskes igennem flere gange under indfrysningen, eller den laves med piskefløde.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?