Logo

Isbombe med appelsinsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sorbet:
4 dl vand
200 g sukker
4 dl appelsinsaft
1 æggehvide
2 spsk piskefløde

Flødeis:
4 æggeblommer
½ l. piskefløde
60 g sukker

Tilbehør:
100 g kumquats
2 dl vand
100 g sukker

Yderligere:
Flødeskum til pynt

Sorbet:
Vand og sukker koges til en sukkerlage og afkøles. Appelsinsaft tilsættes. Lagen trækker til næste dag. Æggehvide og piskefløde blandes i. Isen køres på ismaskine, til den er letfrosset. Kommes i en lille isbombeform eller skål, der er rund i bunden, og stilles i fryseren.
Lagen kan også fyldes direkte i formen og stilles i fryseren. Der bør jævnligt røres i sorbeten, for at den ikke skal krystalisere.

Flødeis:
Fløden piskes til flødeskum og stilles køligt. Æg og sukker piskes skummende. Flødeskum og æggesnaps blandes forsigtigt sammen. Isen kommes i en rund skål, større end den sorbeten kom i.
Den frosne sorbet vendes ud og lægges i. Trykkes forsigtigt ned i isen, uden at den synker helt til bunds. Isen stilles i fryseren.

Tilbehør:
Vand og sukker koges til en sukkerlage. Kumquatsene skæres i skiver og kommes i sukkerlagen. Koges 1 minut, og afkøles herefter.

Anretning:
Isbomben vendes ud på et fad. Pyntes med flødeskum rundt i kanten. Kom syltede kumquats på toppen, og et blad citronmelisse øverst.

VariationsTips:
Isbomben kan laves med forskellige sorbeter. F.eks. af kiwi-, passionsfrugt,- hindbær-, solbær osv. Ligeledes kan tilbehøret være friske frugter. Sorbeten kan også købes i mange dagligvarebutikker.
I stedet for kumquats, kan bruges syltede appelsinskiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.811 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her